آنچه در این نوشته می خوانید:
1- شمیم چیست؟
سامانه شمیم یک شبکه GNSS توسعه داده شده توسط سازمان ثبت اسناد و املاک جهت تسریع در تکمیل طرح کاداستر کشور است. در سامانه شمیم شبکه ملی نقشه برداری در سراسر کشور ایجاد گردیده است، که تمامی ارگان ها و سازمان ها می توانند به جهت بالا بودن دقت سیستم با اتصال به این شبکه، نقشه دقیق تهیه کنند، که هم دارای دقت مطالعاتی بسیار بالایی است وهم به جهت آنلاین بودن و داشتن سیم کارت روی دستگاه های متحرک سیار، اطلاعات و مختصات به صورت آنلاین به مرکز ارسال و تصحیحات GPS از مرکز دریافت می گردد. از اهداف عمومی این سامانه می توان انجام کارهای مطالعاتی ژئودینامیکی و زمین شناسی میکروژئودوی و مطالعات جابجایی گسل و سدها و سازه های بزرگ را نام برد.
همچنین تهیه نقشه های دقیق مسطحاتی و کاداستر با دقت زیر ۵ سانتیمتر است که به صورت همزمان است که با تحویل دستگاههای روور (سیار) در سطح استان به نقشه برداران، امور نقشه برداری با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. که با برنامه های دقیق و از پیش تعیین شده می توان به اهداف ماده ۹ و ۱۰ قانون حدنگاررسید.
2- مزایای شمیم چیست ؟
از مزایای سامانه شمیم می توان به تثبیت موقعیت املاک در کاداستر دقیق تر و صحیح تر اشاره کرد. که باعث جلوگیری از تداخل و تعارض املاک به همدیگر می گردد. و بصورت عملی می توان به استقرار پلاک های ثبتی در موقعیت جهانی صحیح تراشاره کرد. سامانه جامع املاک و کاداستر دقیق تر، مطمئن تر و جامع ترخواهد شد. و نقش مهمی در اجرای هرچه بهتر قانون کاداستر و حد نگاری دارد.
با اجرای این طرح امکان استفاده کارشناسان ثبتی و افراد متخصص از سرویس ها و خدمات این سیستم با بهره گیری از گیرنده های GPS سیار، فراهم خواهد شد و کاربران می توانند عوارض و گوشه ها املاک را با دقت بالایی برداشت و تصیحات لازم را از سامانه مربوط دریافت و اعمال نمایند. با استقرار این شبکه درسطح کشور،به افزایش سرعت و تکمیل طرح کاداستر خصوصا کاداستر زراعی و روستایی کمک قابل توجهی خواهد شد.
از دیگرمزایای شمیم ، تعیین موقعیت با این روش، استفاده از آن در مواقع بحران از جمله سیل، زلزله و جنگ می باشد. که با بر هم خوردن حدود فاصل بین املاک و پلاک های ثبتی و وضعیت فعلی آنها، میتوان از اطلاعات و مختصات دقیق و مطمئن روش تعیین موقعیت این روش، حد فاصل و موقعیت املاک را با دقت بسیار بالایی درباره تعیین کرد و از هرگونه اجحاف حقی جلوگیری کرد.
3 – اهداف سامانه شمیم چیست؟
شبکه مدیریت یکپارچه مالکیتها که به بطور خلاصه «شمیم» نامیده میشود، به عنوان سامانهای جهت رسیدن به اهداف ماده 9 و 10 قانون جامع حدنگار در سال ۱۳۹۵ توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایجاد شده است. سامانه شمیم شبکهای از ایستگاههای مرجع دائمی GNSSدر کشور است که دارای مختصاتی معلوم هستند و تعیین موقعیت آنی (RTK) تحت شبکه را فراهم می کند. علاوه بر بالا بردن دقت اطلاعات مکانی املاک که هدف اصلی راهاندازی شمیم است، استفاده از این شبکه در زمینههای گوناگونی اعم از نقشه برداری راه، سد، پل و …، ناوبری دقیق سیستمهای حمل و نقل و امداد، مطالعات تکتونیک ، زلزله مدیریت بحران، فرونشست، مطالعه لایههای یونسفر و تروپسفر و هواشناسی و سایر پروژههای تحقیقاتی در سطح ملی را میسر می سازد .
4 – ساختارتشکیلاتی شمیم
ساختار تشکیلاتی سامانه شمیم از سه بخش تشکیل یافته است:
- شبکه ایستگاههای مرجع GNSS
- مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی
- کاربران
4-1 – شبکه ایستگاههای مرجع GNSS
شبکه سامانه شمیم از ۱۴۴ ایستگاه در سراسر کشور تشکیل شده است، به طوری که فاصله ایستگاهها بین ۶۰ تا ۱۹۰ کیلومتر نسبت به یکدیگر می باشد.
4-2 – مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی
سرور مرکزی سامانه شمیم درمرکز ارائه سرویس و پشتیبانی قرار دارد. دادههای مشاهداتی ایستگاهها از طریق شبکه به سرور انتقال شده و پس از پردازش در سرور مرکزی، تصحیحات مربوط به نقاط، جهت تعیین موقعیت آنی دقیق به گیرندههای سیار(Rover) متصل به سامانه شمیم ارسال میگردد.
علاوه بر این، مسئولیت پشتیبانی از سرور مرکزی و ایستگاههای مرجع جهت بررسی و برطرف نمودن مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری احتمالی اعم از معیوب شدن گیرنده های مرجع GNSS، قطعی ارتباط ایستگاه ها با سرور مرکزی، اختلال در ارسال تصحیحات به کاربران و … بر عهده مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی می باشد.
جهت تهیه نقشه UTM با استفاده از سامانه شمیم با ما تماس بگیرید .
دانلود اندکس نقشه های 1/25000 سازمان نقشه برداری
اندکس نقشه های 1/25000 سازمان نقشه برداری ، شامل یک دسته نقشه هایی می باشد که كل سطح كشور را پوشش مي دهند . این نقشه ها ابتدا در دهه هاي هفتاد و هشتادشمسي در مقياس يك بيست وپنچ هزارم، به روش فتوگرامتري از عکس هوایی تهيه و سپس در مقياسهاي يك پنچاه هزارم، يكصد…
4-3 – کاربران
سه گروه از کاربران ،از سامانه شمیم خدمات دریافت می کنند. گروه اول، کارمندان سازمان اداره ثبت اسناد و املاک کشور هستند که با ارائه معرفی نامه از طرف سازمان استان محل فعالیت خودشان، حساب کاربری دریافت میکنند. گروه دوم افراد برون سازمانی هستند که اسامی آنها از طریق سازمان اداره ثبت اسناد و املاک استان به اداره کل کاداستر سازمان مبنی بر تعریف آنها در نظام جامع ارسال شده است. گروه سوم نیز شامل عموم افرادی است که در زمینه نقشه برداری فعالیت می کنند. تنها کاربران گروه اول و دوم اجازه فعالیت در حوزه کاداستر را دارند و داده های ارسال شده از طریق حساب کابری این افراد در سرور مرکزی ذخیره گردیده و امکان اعتبارسنجی برای آنها وجود دارد. کاربران گروه سوم نیز به صورت رایگان میتوانند از خدمات تعیین موقعیت آنی سامانه شمیم در کارهای نقشه برداری مربوط به خود، بهره مند گردند..
5- دقت قابل حصول با سامانه شمیم
در صورت بهرهمندی از تصحیحات سامانه شمیم، میتوان به دقتی در حد 1 تا 20 سانتیمتر در تعیین موقعیت آنی (RTK) رسید. دستیابی به این دقت میتواند در بسیاری از کارهای نقشه برداری مناسب و ایدهآل شود.دقت بالای شمیم باعث شده است که کارشناسان رسمی دادگستری رشته های نقشه برداری و امور ثبتی در تهیه نقشه UTM از این سامانه جهت مختصات دهی به نقشه های تهیه شده ،استفاده کنند.
6- منابع:
1 – https://shamim.ssaa.ir/shamim/Files/Guide/Shamim.pdf
2 – https://shamim.ssaa.ir/shamim/Files/guide/Register%۲۰Shamim.pdf
3 – http://qavanin.ir/Law/PrintText/۲۵۳۷۶۴
مقالات مرتبط:
- راهنمای خرید عکس هوایی یا نقشه از سازمان نقشه برداری کشور
- راهنمای استفاده از محصولات سازمان نقشه برداری کشور – رسا
- عکس هوایی وکاربرد آن در علوم مختلف
- پلاک ثبتی چیست؟
- نقشه UTM
- جانمایی محدوده پلاک ثبتی
لینک های مفید :
- سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
- سامانه رسا – پورتال زیرساخت داده های مکانی سازمان نقشه برداری
- سامانه فروش عکس هوایی و نقشه سازمان نقشه برداری