آنچه در این مقاله می خوانید :
فهرست محتوا
به کمک جانمایی پلاک ثبتی اختلاف متراژ ، موقعیت جغرافیایی ملک نسبت به عوارض زمین، شکل و جهت قرار گرفتن محدوده ملک و مرزمشترک با همسایگان ملکی مشخص می گردد. همچنین از طریق جانمایی محدوده ملک بر روی عکس های هوایی سنوات گذشته به ملی و غیر ملی بودن ویا موات وغیر موات بودن ملک یا زمین اثبات می گردد . در مراحل تغییر کاربری نیز جانمایی محدوده ملک یکی از قدمهای اولیه می باشد .با استفاده از جانمایی پلاک ثبتی می توان ملک یا زمین مورد نظر را موقعیت یابی کرد و تمام پارامترهایی را که با دیگر افراد دچار اختلاف هستیم را مشخص کنیم، این پارامترها می تواند میزان همسایگی ها، متراژ و وضعیت ملک شخصی، زمین و… باشد (تمامی این موارد در کاداستر شهری مشخص است). جهت تکمیل کاربردهای جانمایی کاربردهای جانمایی با همراه شوید تا بصورت خلاصه با مفهوم جانمایی محدوده ملک آشنا شوید.
1- جانمایی پلاک ثبتی چیست؟
برای اینکه با مفهوم جانمایی پلاک ثبتی بیشتر آشنا شوید ، در ادامه با ما همراه شوید تا توضیح مختصری در مورد اینکه جانمایی چیست داده شود.دراقع پس از جانمایی محدوده پلاک ثبتی که تلفیقی از موقعیت جغرافیایی ملک در سیستم مختصات UTM و عوارض دیداری برروی زمین بصورت دیداری و مختصاتی بر محدوده ملک مسلط می شویم .برای نشان دادن وضعیت کنونی ملک از تصاویر ماهواره ای سال های اخیر همانند گوگل ارث استفاده می گردد. جانمایی پلاک ثبتی روشی است که از طریق آن می توان موقعیت زمین یا ملک شخصی را بر اساس اسناد موجود شامل سند رسمی، بنچاق، قولنامه و یا هر مدرک دیگر و تطبیق آن با نقشه های ثبتی، نقشه های شهرداری و مستندات سایر سازمان ها مشخص کرد. در جواب این سوال که جانمایی پلاک ثبتی برای چیست می توان گفت که جانمایی پلاک ثبتی زمانی به کار گرفته می شود که اطلاعات مربوط به موقعیت و متراژ ملک یا زمین را در اختیار نداشته باشیم و یا از بین رفته باشد. متاسفانه در گذشته اسناد به گونه ای بود که موقعیت ملک یا زمین به شکل دقیق مشخص نمی شد. با گذشت زمان بافت شهری دچار تغییرات زیادی شده است و این احتمال وجود دارد که در محدوده ملک یا زمین شخصی تان به صورت غیرقانونی ساخت و سازی صورت گرفته باشد. برای اینکه ملک یا زمین شخصی مان دچار تعرض توسط دیگر افراد قرار بگیرد باید اسناد ثبتی در اختیار داشت. اسناد ثبتی یک نوع نقشه ای ثبتی محله ای است که برای صدور سند مالکیت به این نقشه نیاز پیدا میکنیم. این نقشه با کمک نقشه برداران حرفه ای و با تجربه که تخصص این کار را دارند،ملک یا زمینی که مدعی مالکیت هستید با مدرک ارائه شده تطبیق داده می شود.
2- نقشه UTM در جانمایی پلاک ثبتی
پروسه اصلی جانمایی پلاک ثبتی و صدور پروانه ساخت به تهیه موقعیت زمین یا ملک شخصی نسبت به همسایگان آن مربوط میشود. این نقشه به فرمت UTM به وجود می آید، دلیل آن هم این است که تمام سازمانهای مربوط به اداره ثبت اسناد و املاک، شهرداری ها، سازمان زمین و مسکن یا زمین شهری، اداره اوقاف و… تنها این فرمت را می پذیرند. نقشه UTM، نقشه ای است که از طریق دستگاه مختصات جغرافیایی UTM می توان متراژ و مساحت ملک یا زمین شخصی، وضعیت ملک در میان سایر پلاک ثبتی های منطقه و… را به شکل دقیق مشخص کرد. برای تهیه نقشه UTM باید از کارشناس و نقشه بردار حرفه ای و با تجربه کمک گرفت به دلیل اینکه میزان دقتی که برای این نقشه به خرج داده می شود به صورتی است که متراژ یک ملک شخصی یا زمین شخصی با همسایه بغلی آن در واحد صدم متر اندازه گیری می شود. همچنین مکانی که مورد اختلاف است به وسیله دستگاه جی پی اس دو فرکانس با دقتی در حدود صدم سانتی متر مشخص می شود. به دلیل اینکه مقدار دقتی که برای تهیه این نقشه صرف می شود زیاد است، اداراتی که این نقشه UTM را تهیه میکنند، از متخصصین حرفه ای و کاربلد استفاده می کنند. معمولا در پایین سند تک برگی که توسط اداره ثبت اسناد و املاک صادر می شود علامت نقشه UTM درج می شود که این امر اهمیت و دقت سند ارائه شده را نشان می دهد. همچنین دیده شده که بیشتر نقشه بردار های که در جانمایی مشغول هستن با سامانه شمیم کار میکنند.
3- مدارک لازم برای جانمایی محدوده پلاک ثبتی
به سه روش مختلف می توان سند جانمایی پلاک ثبتی تهیه کرد. روش اول، روشی است که در آن فردی که ادعای مالکیت دارد اما مدارک آن را به هر دلیلی گم کرده است در ابتدا این فرد باید مالکیت خود را در آن ناحیه اثبات کند تا بعدا بتواند جانمای پلاک ثبتی داشته باشد. در روش دوم، فرد متقاضی که دارای سند، بنچاق، قولنامه یا هر مدرک دیگر دال بر مالکیت است می تواند با نشان مدارک مربوطه، ناحیه ای که طبق مدارک صاحب آن است را در جانمای پلاک ثبتی اثبات کند. در روش آخر که معتبرترین روش ممکن برای اثبات مالکیت است، فرد مدعی دارای سند مالکیت یا سند مادر است و به راحتی می تواند با نشان دادن سند مالکیت کار جانمایی پلاک ثبتی را به پایان برساند.پس از انجام جانمایی محدوده پلاک ،نقشه جانمایی را کارشناس رسمی دادگستری تایید و امضا می نماید.
4 – کنترل مدارک پلاک ثبتی در جانمایی پلاک ثبتی
جهت جانمایی محدوده پلاک ثبتی ابتدا به ساکن، مدارک پلاک ثبتی از نظر مالکیت و شماره پلاک ثبتی درخواستی با سایر مدارک موجود بررسی وکنترل می گردد که هیچ گونه مغایرتی با درخواست متقاضی نداشته باشد.و اینکه آیا شخص متقاضی، مالک ملک می باشد یا بعنوان وکیل و نماینده مالک در این امر حضور بهم رسانیده است.
در صورت درخواست متقاضی مبنی بر اینکه پلاک ثبتی درخواستی بر روی نقشه جانمایی نوشته شود در این صورت مهر و امضای کارشناس رسمی دادگستری – رشته امور ثبتی مورد نیاز است.
5- کنترل نقشه محدوده پلاک ثبتی
کنترل نقشه محدوده پلاک ثبتی با وضع موجود از نظر عوارض و سایر مشخصات از قبیل مساحت ملک از اقدامات دیگر در بحث جانمایی محدوده پلاک ثبتی ، می باشد که بایستی انجام شود.در صورتی که نقشه ،کروکی و یا مختصات ارائه شده در خصوص محدوده ملک با عوارض موجود ویا شکل طبیعی عوارض ، مغایرت داشته باشد ، تهیه نقشه UTM از ملک یکی از الزامات قبل از جانمایی می باشد.و می بایست نقشه utm با استفاده از سامانه شمیم تهیه گردیده و بعنوان نقشه ملک در جانمایی محدوده پلاک ثبتی استفاده گردد.بدیهی است تهیه نقشه utm با دقت شمیم که به تایید کارشناس رسمی دادگستری با تجربه یا مهندس نقشه بردار عضو نظام مهندسین ، رسیده باشد.در سایر مراحل اداری مورد تایید مراجع مربوطه خواهد شد.
6 – تهیه عکس هوایی مورد نیاز جهت جانمایی پلاک ثبتی بر اساس موضوع
شناخت و تهیه عکس هوایی مورد نیاز جانمایی از دیگر اقدامات صورت گرفته در عملیات جانمایی می باشد . اینکه عکس هوایی مورد نیاز مربوط به چه سالی را انتخاب کنیم و مقیاس آن چه مقدار باشد همه اینها از موضوع جانمایی مشخص می گردد.بطور مثال برای جانمایی به منظور سابقه احیا عکس های هوایی دهه 30 و 40 مورد نیاز است.پس از اینکه مشخصات عکس های هوایی مورد نیاز را بدست آوردیم نوبت به خرید عکس هوایی جهت انجام عملیات هم پوشانی تصویر و نقشه در جانمایی می رسد.
با توجه به اینکه تنها مراجع فروش عکس هوایی مورد تایید در کشور،سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و سازمان نقشه برداری کشورمی باشد.برحسب تجربه و از روی اندکس محصولات سازمان جغرافیایی و اندکس سازمان نقشه برداری کشورکه راهنمای استفاده از محصولات سازمان نقشه برداری کشور (رسا) در مقاله های پیشین آمده است ، محصول مورد نظر انتخاب گردیده وعملیات خرید انجام می شود. خرید عکس هوایی و یا نقشه از سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بصورت حضوری و با نامه از محل مورد تقاضای محصول ، انجام می شود .
ولی عملیات خرید عکس هوایی یا نقشه از سازمان نقشه برداری کشور بصورت سامانه الکترونیکی و اینترنتی می باشد.بدین صورت که ابتدا مشخصات محصول مورد نظررا از سامانه رسا بدست آورده و خرید اینترنتی را که راهنمای خرید محصولات سازمان نقشه برداری در مقالات پیشین آمده است ،انجام می دهیم .خرید محصولات سازمان جغرافیایی ن.م ،بیشتر مواقع آنی بوده ودر همان روز انجام می شود در صورتیکه خرید اینترنتی از سازمان نقشه برداری کشور 15 روز کاری طول می کشد.در صورت نیاز همکاران ما می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.
7-انتخاب سیستم مختصات مناسب برای نقشه وعکس های هوایی جهت جانمایی پلاک ثبتی
در نقشه برداری سیستم مختصات های مختلفی برای ترسیم وجود دارد ولی با توجه اه اینکه سیستم مختصات UTM از سیستم مختصات هایی است که مساحت را حین تصویر نمودن عوارض روی زمین بر روی نقشه حفظ می کند و پارامتر مساحت از مولفه های مهم در زمینه جانمایی می باشد از سیستم مختصات UTM برای جانمایی استفاده می کنند ،بدین صورت که نقشه ها و عکس های هوایی همه در یک سیستم مختصات واحد وسیستم مختصات UTM بیضوی WGS84 قرار گیرند.
8- عملیات جانمایی محدوده پلاک ثبتی
ازمهم ترین بخش های جانمایی محدوده پلاک ثبتی عملیات جانمایی می باشد بدین صورت که پس از تهیه عکس هوایی مورد نیاز،نقشه utm ملک را با عکس هوایی زمین مرجع شده هم پوشانی کرده و بصورت یک تصویر ذخیره و چاپ می کنند.با توجه به اینکه عکس هوایی در ابتدا فاقد مختصات می باشد ،عملیات زمین مرجع نمودن عکس هوایی را که شرح آن در مفاله های پیشین آمده است ،زمین مرجع نموده ویا ازارتوفتو عکس هوایی استفاده می کنند.عکس ارتو فتو یا عکس نقشه که شرح آن و چگونگی تهیه آن در نوشته های بعدی خواهد آمد ،تصویر قائم عوارض روی زمین بر روی عکس می باشد.
پس از چاپ نقشه محدوده جانمایی شده بر روی عکس هوایی به تایید کارشناس رسمی دادگستری رشته های نقشه برداری یا ثبتی ویا مهندس نقشه بردار رسیده و مهر و امضا گردیده و جهت اقدامات بعدی به دست کارشناس مربوطه و متقاضی رسانیده می شود.
9- محصول نهایی جانمایی
همانطور که گفته شد جانمایی یعنی تعیین محل دقیق ملک بروی عکس هوایی یا نقشه و ترسیم آن می باشد.تلفیق نقشه یوتی ام ملک و عکس هوایی تنها در صورتی میتواند از دقت لازم برخوردار باشد که در محیط مختصاتی و رقومی صورت پذیرد.عکس هوایی پس از اصلاح هندسی بعنوان عکس زمین مرجع شده که همان عکس هوایی بهمراه یک فایل مختصات ،ذخیره می گردد. سپس این عکس زمین مرجع شده را با فایل رقومی نقشه ادغام کرده و پس از اضافه کردن خطوط شبکه مختصاتی در یک مقياس مشخص از آن خروجی تصویر گرفته وچاپ میکنند. پس در نتیجه درمی یابیم که محصول نهایی جانمایی پلاک ثبتی می تواند یک تصویر رنگی رستری باشد و یا فرمت کاغذی همین فایل که بعد از چاپ بدست می آید مورد استفاده قرارگیرد.
10-کاربرد های جانمایی
جانمایی کاربرده ای زیادی دارد در اینجا به چند نمونه از اهداف جانمایی اشاره می کنیم:
10-1- تشخیص آثار احیاء
برای اینکه ثابت شود زمینی غیر ملی است می بایست در سال های قبل از 1347 زمین دارای آثار احیاء و آبادانی باشد بمنظور اثبات این امر پس از تهیه عکس های هوایی دهه 30 و40 موقعیت زمین را روی عکس های ژئورفرنس شده (زمین مرجع ) جانمایی می کنند سپس با تفسیر عکس هوایی وجود یا عدم وجود آثار تشخیص داده می شود.
10-2 حل اختلاف ملکی
چنانچه بین دو یا چند همسایه ملکی در مرز بندی زمین هایشان اختلافی بوجود آید می توان با جانمایی محدوده زمین روی عکس های قدیمی مرزبندی گذشته را روی نقشه وضع موجود ترسیم نموده و اندازه گیریهای لازم را را انجام داد . پس از جانمایی زمین روی عکسهای قدیمی که نسبت به یک تصویر ژئورفرنس شده اند میزان تجاوز احتمالی یا تغییرات در مرزبندی قابل اندازه گیری و مشاهده می شود.
10-3 صدور سند
جهت صدور سند برای زمین های فاقد سند که اداره ثبت مجری این امر می باشد جانمایی نقشه یوتی ام (UTM) بر روی عکس های قدیمی موجود از ملزومات می باشد.
10-4 تغییر کاربری
جهت اثبات کاربری مسکونی زمین مطابق با قانون حفظ جنگلها و مراتع کشور می بایست زمین داری بنای مسکونی یا آثار ساخت و ساز قبل از تاریخ 1374/03/03 تاریخ مصوبه قانون ، باشد. جهت اثبات تین مهم که اداره جهاد و کشاورزی مجری آن می باشد نقشه یا محدوده زمین را روی عکس های هوایی قبل از 1374 جانمایی می کنند و پس از تفسیر عکسها و تعیین قدمت بنا می توان به کابری مجاز یا غیر مجاز یک بناء پی برد.
10-5 انشعاب آب و برق و گاز
10-6 اخذ مجوز از شهرداری
10-7 تعیین حریم رودخانه
11- جانمایی پلاک ثبتی
جانمایی پلاک ثبتی ثبت ایران برگرفته از ثبت کشورهای اروپایی شروع شد و برای کد گذاری هر قطعه زمین در طرح اولیه LISپس از بخش بندی کل پهنه تحت تصرف یک استان هر پهنه ثبتی را که با نام یکی از روستاهای مرکزی آن پهنه نام گذاری شد یک بخش ثبتی نامیدند و سپس از این بخش ثبتی منطقه بزرگی را شامل می شد مجددا آن بخش را به قسمتهای ریز تری تقسیم کردند که ناحیه ثبتی می شد که عمدتا بصورت مزرعه و یا اراضی مختلف نامگذاری گردید برای مثال بخش ۱۱ ثبتی تهران که با نام شمیرانات و لواسانات دو ناحیه بزرگ از آن بود با مزرعه های مختلف و یا اراضی مختلفی مثل اراضی سنگ لشکری ، اراضی قلهک ، اراضی رستم آباد ، اراضی درکه ، اراضی کوی فراز ، اراضی حسین آباد ، اراضی پوئینک از هم جدا می شد ، حال این مزرعه بزرگ یا اراضی بزرگ که هر کدام یک پلاک ثبتی اصلی می باشند و تقدم و تأخر آنها بر اساس ثبت هر منطقه صورت گرفته است و ترتیبی در کنار هم قرار گرفتنشان وجود ندارد می بایست بر اساس مالکیت افراد به قطعات رکوچکتری تقسیم شود که این موضوع بر اساس محدوده مالکیت تحت عملیات تحدید حدود یا همان حد بندی با حضور مالک و مالکین ملک های مجاور صورت می پذیرفت و آن قطعه زمین یک پلاک فرعی می گرفت حال این زمین که کلیه اطلاعات ش از لحاظ بخش و ناحیه و پلاک اصلی و فرعی مشخص شده بود به نام یک نفر در دفاتر املاک ثبت می گردید که همین نام امروزه حتی به عنوان آدرسی برای پیدا کردن قطعه زمینهای مجزا شده از آن پلاک استفاده می شود در گذر زمان همین قطعات بزرگ عمدتا زراعی و باغی تبدیل به ریز قطعات ی شده اند و پلاک فرعی جدیدی گرفته اند و پلاک فرعی قبلی تبدیل به پلاک مادری شده است که در اسناد ثبتی به عنوان مفروز و مجزی شده آورده می شود ، گاهی ممکن است این عملیات چندین بار روی یک زمین انجام شود و در عملیات های تفکیک مختلف مفروز و مجزی های مختلفی بوجود بیاد که همه این ها علی رغم اینکه در سند دفترچه ای با بنچاق ی که است مالک است وجود ندارد در دفاتر املاک ثبت می گردد و در عملیات جانمایی پلاک ثبتی با استفاده از همین ابزار و اطلاعات عملیات جستجو پیگیری می گردد .
به دلیل متنی بودن عمده این اطلاعات و وجود آنها در دفاتر قدیمی و با دست خط های بعضاً ناخوانا عملیات جانمایی پلاک ثبتی عملیاتی سخت و پیچیده است و می بایست برای بر قطعه زمین بصورت مجزا صورت پذیرد و نمی توان نسخه واحدی برای تمام پلاک های ثبتی در نظر گرفت .
در گذر از ثبت قدیمی به ثبت مدرن دیجیتال یا همان طرح کاداستر ملی بحث سند های تک برگ و نقشه های یو تی ام پیش آمد تا تمامی زمینها به کمک همکاری مالکین به مرور زمان به این کاداستر اضافه گردد که در آینده از تعارضات ملکی کاسته شود و قبل از صدور هر سند اطلاعات موقعیت و نقشه ای آن مقدم شوند .
12- جانمایی پلاک ثبتی یا آدرس سند قدیمی
جانمایی پلاک ثبتی ، پیدا کردن محل سند ، پیدا کردن آدرس سند دفترچه ای یا پیدا کردن آدرس بنچاق قدیمی همگی این اصطلاحات به معنی مشخص نمودن جای دقیق یک ملک با استفاده از نقشه های قدیمی ثبتی و دفاتر املاک است تا بتوان مشخص کرد که جای دقیق یک ملک یا به عبارتی یک زمین طلق کجاست ، بهترین نوع آدرس از زبان نقشه برداری همان مختصات جغرافیایی یو تی ام است که با استفاده از آن می توان محل دقیق هر ملکی را روی کره زمین من جمله ایران مشخص نمود با این مختصات جغرافیایی که برای هر ملک مقداری واحد است می توان نقشه های قدیمی را با نقشه های بروز با هم مقایسه نمود و مشخص کرد که سند قدیمی در وضعیت فعلی دارای چه موقعیتی است و چه عارضه یا عوارض طبیعی یا مصنوعی درون ملک قرار دارد ، درواقع با استفاده از این پروسه کارشناسی می توان مشخص کرد که در وضع فعلی چقدر از مساحت یک سند درون طرح های شهری مثل خیابان ، بزرگراه افتاده است و یا چه تعداد ساختمان تصرفی درون ملک ساخته شده آمد که درصورت لزوم مالک بتواند با مراجعه به متصرف یا اقدام به دریافت ما به عوض نماید و یا از طریق دادگاه رفع تصرف عدوانی اتفاق افتاده در ملکش را انجام دهد انجام اینگونه امور ملکی همواره امری زمان بر است و نیاز به صرف زمان کافی برای حصول نتیجه را دارد .
اما از لحاظ فنی گروه کارشناسی ما در کوتاهترین زمان ممکنه دقیقترین نقشه را بشما ارائه خواهد کرد تا در ادامه کار دیگر نیاز به تهیه نقشه مجدد نباشد و با همان نقشه ابتدایی مالک قادر به اتمام پروسه دعاوی خود باشد .
13- پروسه جانمایی پلاک ثبتی
جانمایی پلاک ثبتی پروسه ای است که در طی آن آدرس سند های قدیمی از جمله دفترچه ای یا بنچاق مشخص می گردد و می توانیم محل ملک را بصورت دقیق روی نقشه های یو تی ام امروزی مشخص نماییم. عملیات جانمایی پلاک ثبتی پروسه ای زمان بر و پیچیده است و به ما کمک می کند تا از نقشه های ثبتی قدیمی به محل ملک برسیم تجربه در این کار حرف اول را میزند و متاسفانه بعضی همکاران صرفا نقشه بردار بدون داشتن تجربه کافی و صرفا بر اساس اینکه اطلاعاتی از نقشه برداری دارند اقدام به گرفتن این گونه پروژه ها می نمایند و با جانمایی اشتباه مالک را دچار یک چرخه حقوقی می نمایند ،
انجام دقیق عملیات جانمایی پلاک ثبتی نیازمند داشتن بانک قوی اطلاعات ثبتی و از آن مهمتر تجربه چندین ساله در امر جانمایی می باشد و صرفا شخصی با داشتن فقط نقشه ثبتی نمی تواند جانمایی درستی انجام دهد. جهت جانمایی پلاک ثبتی می بایست به دفاتر املاک نیز دسترسی داشت و نقشه نهایی و محل ملک را از چند جنبه مورد چک و بررسی قرار داد تا حقی از شخصی ضایع نگردد .
14- تعیین محل دقیق یک سند روی زمین یا تعیین دقیق پلاک ثبتی فرعی و اصلی یک قطعه زمین
برای رسیدن به پلاک ثبتی یک قطعه زمین که محل آن را روی زمین می دانیم و محصور است و ملکی در آن بنا شده است می بایست ابتدا مختصات جغرافیایی یو تی ام آن را بدست آورد که این کار با استفاده از ابزار دقیق نقشه برداری امکان پذیر است سپس باید این مختصات ها را به نقشه یو تی ام وضع موجود تبدیل نمود و حدود اربعه و ابعاد و مساحت ملک را تعیین نمود که در اصطلاح به این نقشه یو تی ام وضع موجود می گویند ، سپس پلاک های ثبتی و نقشه های ثبتی آن منطقه را کنار هم موزائیک نمود و سیستم مختصات نقشه های ثبتی قدیمی را به سیستم یو ای ام تبدیل نمود پس از این تبدیل به دلیل یکی شدن سیستم مختصات مشخص می شود که چه پلاک یا پلاک های ثبتی مربوط به ملک مورد نظر ما می گردد .
در حالت دیگری که ما صرفا سند یک ملک را داریم ابتدا می بایست با استفاده از چیدمان نقشه های قدیمی ثبتی منطقه مورد نظر در کنار هم پلاک اصلی ملک را مشخص نماییم پدر آن به ترتیب از پلاک های بزرگتر به طرف پلاک های کوچکتر برویم که این موضوع کمک کچمی کن چند تا به پلاک فرعی مندرج در سند برسیم و با چک نمودن مجاورین قید شده در سند از انجام درست جانمایی مطمئن می شویم.
15- جانمایی نقشه یو تی ام روی عکس هوایی
یکی از مسئولیتهای سازمان نقشه برداری کشور تهیه عکس های هوایی پوششی از کل مناطق کشور جهت ثبت واقعیت توپوگرافی و حدود املاک و اراضی و همچنین پوشش گیاهی آنها می باشد تا در آینده هرگونه ادعا یا خواسته ای را بتوان بر اساس این عکس های ثبت شده سنجید.
این عکس ها پایه تولید نقشه هایی در سیستم تصویر یو تی ام خواهد بود و با استفاده از این نقشه ها می توان عکس ها را ژئوفرنس نمود پس از ژئورفرنس نمودن یا همان زمین مرجع نمودن عکس کی توان نقشه یو تی ام وضع موجود ملک را روی آن جانمایی نمود و تفاوت وضع موجود را با حدود ملک و یا پوشش گیاهی ملک در گذشته مقایسه نمود ، این مقایسه به نشان می دهد که تغییرات در ملک به چه صورت است و بر اساس آن می توان فهمید که چه تغییراتی در ملک در گذر زمان صورت گرفته ، از این طریق می توان مقدار تجاوز احتمالی مجاورین و یا میزان اصلاحی ملک را مشخص کرد همچنین می توان نوع مزروعی یا باغ بودن ملک در گذشته را تشخیص داد این عکس ها همچنین برای تفسیر عکس ها هم کاربرد دارد .
میزان دقت عملیات فوق به میزان دقت نقشه برداری یو تی ام مستقیم زمینی و همچنین میزان دقت عکس برداری دارد ،اگر فرض کنیم که دقت عکس برداری در حد دقت نقشه پنج هزارم باشد و دقت نقشه برداری در حد دقت نقشه دو هزارم باشد دقت کار انجام شده از لحاظ جانمایی در حد دقت نقشه پنج هزارم خواهد بود و نمی شود دقتی از آن فراتر را انتظار داشت. البته دقت گفته شده دقت از لحاظ مختصات مطلق است و از دید دقت مختصات نسبی یعنی اندازه گیری یک طول بر روی نقشه دقت انجام عملیات بسیار بالا تر است و به درستی می توان این مقادیر را روی عکس ژئورفنس شده سنجید .
16- جانمایی پلاک ثبتی سند دفترچه ایی
جهت جانمایی پلاک ثبتی حتما میبایست سند دفترچه ای یا بنچاق قدیمی از ملک ارائه گردد و صرفا داشتن پلاک ثبتی اصلی و فرعی هم کار جانمایی را پیچیده می نماید و هم ممکن است به نتیجه درستی نیانجامد، وجود اطلاعات دورنویس ملک از لحاظ ابعاد و مجاورین به عنوان یک راه بررسی و چک نمودن مورد استفاده قرار می گیرد و در انجام این عملیات بسیار مهم است گاهی اوقات در عملیات جانمایی ما خود ملک را پیدا نمی کنیم بلکه از طریق همین اطلاعات به مجاورین ملک می رسیم و پس از جانمایی ملک یا ملک های مجاور محل ملک مورد نظر نیز برای ما مشخص می شود لذا همواره تاکید میگردد مالکین محترم قبل از شروع به عملیات جانمایی تمام تلاش خود را برای ارائه اطلاعات کامل سندی خود انجام دهند تا نتیجه کار جانمایی نتیجه ای دقیق تر شود.
مقالات مرتبط :
لینک های مفید :
بسیار جامع و کاربردی موفق باشین
تشکر، نظر لطف شماست.